Politica de Confidentialitate

Prelucrarea datelor cu caracter personal

Pentru a asigura respectarea dreptului utilizatorilor site-ului la protec╚Ťia datelor cu caracter personal, am implementat m─âsuri specifice de protec╚Ťie, lu├ónd ├«n considerare legisla╚Ťia rom├ón─â, precum ╚Öi cerin╚Ťele stabilite de Regulamentul (UE) 2017/679 ÔÇô  aplicabil ├«n ├«ntreaga Uniune European─â ├«ncep├ónd cu data de 25 mai 2018 (ÔÇ×RegulamentulÔÇŁ).

Datele cu caracter personal reprezint─â orice informa╚Ťie prin care dvs. pute╚Ťi fi identificat, ├«n special printr-un element de identificare cum ar fi un nume, un num─âr de identificare, date de localizare, un identificator online sau unul sau mai multe elemente aflate ├«n leg─âtur─â cu identitatea dvs. fizic─â, fiziologic─â, genetic─â, psihic─â, economic─â, cultural─â sau social─â.

Societatea noastr─â ia toate m─âsurile necesare pentru a asigura respectarea dreptului dvs. la protec╚Ťia datelor cu caracter personal, iar prezentele condi┼úii reprezint─â notificareastabilit─â de art. 13 sau 14 din Regulament prin care  explic─âm de ce colect─âm datele dvs. cu caracter personal, modul ├«n care protej─âm aceste date, precum ╚Öi care sunt drepturile dvs. ├«n leg─âtur─â cu aceast─â colectare de date.

V─â ├«ncuraj─âm s─â citi╚Ťi cu aten╚Ťie documentul ╚Öi s─â ne solicita╚Ťi orice informa╚Ťie suplimentar─â sau orice l─âmurire pe care o considera╚Ťi necesar─â, cu privire la con╚Ťinutul acestei inform─âri.

1)Considera╚Ťii generale privind datele dumneavoastr─â personale

In conformitate cu Regulamentul (UE) 2017/679, eColanti.ro va administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale furnizate de Utilizatori. Prin Termeni si Conditii Utilizatorii sunt informati ca datele personale pe care le furnizeaza urmeaza a fi prelucrate in scopul oferirii in conditii optime de catre eColanti.ro a serviciilor pe internet, a serviciilor de furnizare bunuri si servicii, a serviciilor de reclama, marketing si publicitate si a serviciilor de statistica.

eColanti.ro realizeaz─â urm─âtoarele opera┼úiuni de prelucrare: colectarea, inregistrarea, organizarea, stocarea, adaptarea, modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea si, in unele cazuri, transmiterea catre terti, in baza exclusiva si reglementata a unui contract comercial care asigura securitatea si confidentialitatea datelor, precum si respectarea drepturilor utilizatorului, a datelor personale ale Utilizatorilor site-ului pentru a administra, mentine, imbunatati si obtine informa┼úii cu privire la serviciile pe care le ofera, precum si pentru a preveni erori si scurgeri de informatii prin reteaua IT proprie, incalcari ale legii sau termenilor contractuali.

Datele personale ce urmeaza a fi colectate vor putea fi folosite, inclusiv prin crearea automat─â de profiluri (pentru acei Utilizatori care ┼či-au exprimat consim┼ú─âm├óntul explicit) si pentru a personaliza intr-un grad cat mai mare serviciile oferite Utilizatorilor prin intermediul site-ului precum si in scopuri de marketing. Crearea automat─â de profiluri nu va viza datele minorilor, datele personale ale acestora nefiind prelucrate ├«n acest scop.

Datele personale vor fi furnizate de catre Utilizatori, la optiunea lor proprie, in momentul crearii unui cont valabil pe site sau abonarii la un serviciu disponibil pe site, pentru a beneficia de serviciile si produsele oferite prin intermediul acestuia. La inregistrarea in site sunt solicitate Utilizatorului anumite date personale, precum numele si prenumele, sexul, data nasterii, adresa de e-mail, telefon, profesie, obisnuinte/preferinte/comportament, dar si alte informatii cu caracter personal.

Utilizatorul este singurul raspunzator de toate datele furnizate la momentul crearii contului de utilizator pe site. Pentru confirmarea datelor si contului, Utilizatorul va fi anuntat la adresa de e-mail declarata la crearea contului. Acest e-mail de confirmare are rolul stoparii actiunilor frauduloase ale unor utilizatori care folosesc adrese de e-mail ale altor persoane pentru a crea conturi fictive. Daca primiti un asemenea mesaj, in conditiile in care nu v-ati inregistrat personal pe site va rugam sa ne trimiteti un e-mail la adresa contact@ecolanti.ro pentru a sterge contul respectiv in maximum 3 zile lucratoare. E-mailul va con┼úine, ├«n format pdf ┼či versiunea ├«n vigoare a prezentului Contract.

Formularul de profil al Utilizatorului contine campuri care pot fi editate in cazul in care se doreste modificarea sau completarea datelor furnizate la crearea contului.

Utilizatorul nu este obligat sa furnizeze aceste date, ele fiind necesare i) evidentei despre folosirea site-ului si ii) al oferirii in conditii optime a serviciilor prin intermediul acestuia, pentru aducerea la cunostinta a campaniilor promotionale, in scop de reclama, pentru actiuni de marketing si publicitate personalizate si pentru accesul Utilizatorului la facilitati suplimentare. Refuzul Utilizatorului de a furniza datele solicitate determina neparticiparea la actiunile promotionale organizate prin intermediul site-ului si nefolosirea facilitatilor, serviciilor suplimentare oferite exclusiv Utilizatorilor cu un cont in acest website.

Website-ul va putea fi utilizat ┼či dac─â Utilizatorul decide s─â nu creeze un profil prin furnizarea datelor personale, cu excep┼úiile stabilite ├«n cadrul Politicii de Cookies (parte integrant─â a prezentului Contract)

Conform Regulamentul (UE) 2017/679 si Legii nr. 677/2001, Utilizatorii beneficiaza de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a se adresa justitiei. Totodata, Utilizatorii au dreptul sa se opuna prelucrarii datelor personale care ii privesc si sa solicite stergerea datelor.

Pentru exercitarea acestor drepturi, Utilizatorii pot face o cerere in scris in acest sens, pe care o vor trimite prin e-mail la adresa contact@ecolanti.ro cu specifica╚Ťia ÔÇ×Solicitare date cu caracter personalÔÇŁ.

Site-ul se angajeaz─â sa nu trimit─â mesaje spam (mesaje comerciale pentru care nu are acceptul prealabil explicit al Utilizatorului) si sa ├«ntreprind─â toate mijloacele tehnice accesibile pentru a asigura securitatea si confiden╚Ťialitatea datelor utilizatorului.

Site-ul ├«╚Öi rezerva dreptul de a desfiin╚Ťa, f─âr─â aviz prealabil, conturile si accesul membrilor care ├«ncalc─â Termenii ╚Öi condi╚Ťiile, care ├«ntreprind activit─â╚Ťi dovedite de frauda, calomnie sau atac la securitatea ╚Öi confiden╚Ťialitatea informa╚Ťiilor din cadrul site-ului sau a companiei operatoare a site-ului.

2)Datele având caracter personal pe care le colectăm, temeiurile colectării și scopurile colectării

├Än cadrul raportului de comunicare online stabilit intre site ╚Öi utilizator, colect─âm ╚Öi prelucr─âm datele dvs. av├ónd caracter personal, colectarea ╚Öi prelucrarea acestor date fiind necesar─â furniz─ârii de con╚Ťinut informativ si promo╚Ťional c─âtre utilizator, ├«n urma complet─ârii, de c─âtre acesta, a datelor cu caracter personal ├«n mod voluntar, ├«n cadrul site-ului, prin accesarea uneia sau mai multora dintre sec╚Ťiunile: creare cont, actualizare cont, abonare la newsletter, completare chestionar online, completare formular online, pentru ob╚Ťinerea de informa╚Ťii personalizate sau beneficii comerciale, ├«n cadrul campaniilor promovate pe site.

Temeiurile colect─ârii de date cu caracter personal pe site pot fi urm─âtoarele:

  1. persoana vizata ╚Öi-a dat consim╚Ť─âm├óntul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal pentru unul sau mai multe scopuri specifice
  2. prelucrarea este necesara pentru executarea unui contract la care persoana vizata este parte sau pentru a face demersuri la cererea persoanei vizate înainte de încheierea unui contract.
  3. prelucrarea este necesara ├«n vederea ├«ndeplinirii unei obliga╚Ťii legale care ii revine operatorului.
  4. prelucrarea este necesara pentru a proteja interesele vitale ale persoanei vizate sau ale altei persoane fizice
  5. prelucrarea este necesara pentru ├«ndeplinirea unei sarcini care serve╚Öte unui interes public sau care rezulta ├«n exercitarea autorit─â╚Ťii publice cu care este investit operatorul.
  6. prelucrarea este necesara ├«n scopul intereselor legitime urm─ârite de operator sau de o parte ter╚Ťa, cu excep╚Ťia cazului ├«n care prevaleaz─â interesele sau drepturile ╚Öi libert─â╚Ťile fundamentale ale persoanei vizate, care necesita protejarea datelor cu caracter personal, ├«n special atunci c├ónd persoana vizata este un copil.

├Än enumer─ârile de mai jos v─â prezent─âm ├«n mod detaliat ce date cu caracter personal colectate precum ╚Öi temeiul, scopul ╚Öi durata colect─ârii acestora.  Furnizarea datelor indicate mai jos nu este obligatorie pentru a vizualiza Website-ul, cu excep╚Ťia celor care vizeaz─â Cookies.

Datele indicate sunt necesare numai pentru a presta servicii specifice pentru Utilizatorii care le transmit.

Date av├ónd caracter personal pe care le colect─âm: 

Nume, prenume, adresa de e-mail, num─âr de telefon, date de localizare geografica, adresa de corespondenta, link profiluri social media

Temeiurile colect─ârii acestor date: 1), 6)

Scopurile colect─ârii datelor av├ónd caracter personal: 

Pentru furnizarea accesului la con╚Ťinut ╚Öi r─âspunsuri la ├«ntreb─âri ╚Öi solicit─âri transmise de c─âtre utilizator online, pentru transmiterea de comunic─âri, oferte ╚Öi beneficii const├ónd ├«n acces la servicii ╚Öi produse

Modalitatea si perioada de colectare a datelor: 

In cadrul bazei de date securizate, pana la exprimarea dorin╚Ťei explicite de ╚Ötergere de c─âtre utilizator sau pana la 10 ani de la ultima activitate a utilizatorului pe site. Dup─â cei 10 ani, datele vor fi anonimitate electronic.

Date av├ónd caracter personal pe care le colect─âm: 

Cookies, marcaje de timp (data și ora accesării), istoricul navigării pe site

Temeiurile colect─ârii acestor date: 

1), 6)

Scopurile colect─ârii datelor av├ónd caracter personal: 

Pentru monitorizarea traficului site-ului ╚Öi a istoricului acces─ârilor acestuia, pentru realizarea ierarhiei de con╚Ťinut ╚Öi identificarea con╚Ťinutului cel mai relevant pentru utilizator.

Modalitatea si perioada de colectare a datelor:

├Än cadrul bazei de date securizate, pana la exprimarea dorin╚Ťei explicite de ╚Ötergere de c─âtre utilizator sau pana la 10 ani de la ultima activitate a utilizatorului pe site. Dup─â cei 10 ani, datele vor fi anonimitate electronic.

3)Modul de p─âstrare a datelor dvs. av├ónd caracter personal, loca╚Ťie, perioad─â de p─âstrare

Vom stoca datele dvs. cu caracter personal pentru o perioad─â care nu dep─â╚Öe╚Öte perioada necesar─â ├«ndeplinirii scopurilor ├«n care sunt prelucrate datele, iar, ├«n cazurile ├«n care avem o obliga╚Ťia legal─â de a p─âstra datele dvs. cu caracter personal o anumit─â perioad─â de timp, perioada de p─âstrare va fi cea prev─âzut─â de lege. ├Än func╚Ťie de situa╚Ťia concret─â, aceast─â perioad─â va varia, put├ónd fi cuprins─â ├«ntre 1 zi ╚Öi 10 ani.

Pentru o bun─â ├«n╚Ťelegere a modului de p─âstrare, a loca╚Ťiei ├«n care datele dvs. cu caracter personal vor fi p─âstrate ╚Öi a perioadei exacte pentru care aceste date vor fi p─âstrate ├«n eviden╚Ťele sau ├«n sistemele noastre, v─â rug─âm s─â consulta╚Ťi tabelul de mai sus.

├Än scopul garant─ârii dreptului utilizatorului de a fi protejat ├«n ceea ce prive╚Öte prelucrarea datelor cu caracter personal, implementam, pentru anumite categorii de date av├ónd un caracter sensibil sau care sunt apte s─â afecteze drepturile ├«ntr-o manier─â semnificativ─â, m─âsuri speciale de natur─â tehnic─â ╚Öi organizatoric─â, care s─â protejeze aceste categorii de date cu caracter personal.

4)Drepturile utilizatorilor cu privire la datele cu caracter personal ╚Öi exercitarea acestora

├Än vederea protej─ârii la un standard c├ót mai ridicat a datelor utilizatorul are serie de drepturi reglementate de lege, pe care le prezent─âm pe scurt ├«n cele ce urmeaz─â, rug├óndu-v─â ca pentru orice detalii suplimentare s─â nu ezita╚Ťi s─â contacta╚Ťi responsabilul cu protec╚Ťia datelor cu caracter personal din cadrul Societ─â╚Ťii noastre, utiliz├ónd detaliile de contact urm─âtoare: contact@ecolanti.ro

  • Dreptul de acces

Utilizatorul are dreptul de a ob╚Ťine accesul la datele sale cu caracter personal pe care le prelucr─âm, precum ╚Öi dreptul de a ob╚Ťine copii ale acestora. La solicitarea utilizatorului, prima astfel de copie v─â va fi oferit─â de c─âtre noi ├«n mod gratuit, urm├ónd ca eventualele copii suplimentare pe care le ve╚Ťi solicita s─â poat─â fi supuse unei taxe corespunz─âtoare efortului necesar de extragere si formatare pentru transmitere. Copia datelor av├ónd caracter personal v─â poate fi oferit─â fie ├«n format electronic, fie ├«n format fizic, ├«n func╚Ťie de solicitarea dvs. ┼či de natura datei solicitate. Pentru solicitarea informa╚Ťiilor despre datele cu caracter personal existente ├«n site, precum si pentru a solicita ╚Ötergerea par╚Ťiala sau totala a acestor date, este nevoie sa fie adresata cererea folosind adresa de e-mail contact@ecolanti.ro sau sa fie expediata o scrisoare prin posta sau curierat la sediul social al eColanti.ro.

De asemenea, utilizatorul are dreptul s─â ob╚Ťina orice informa╚Ťii suplimentare relevante (cum ar fi motivul prelucr─ârii datelor cu caracter personal, categoriile de date cu caracter personal pe care le colect─âm, informa╚Ťii privind prelucrarea ╚Öi divulgarea acestor date ╚Öi orice alte asemenea informa╚Ťii).

  • Dreptul la rectificarea datelor

Utilizatorul are dreptul de a ob╚Ťine rectificarea oric─âror inexactit─â╚Ťi ce vizeaz─â datele sale cu caracter personal prelucrate de c─âtre noi. De asemenea, are dreptul de a ob╚Ťine completarea oric─âror date cu caracter personal care sunt incomplete. Orice utilizator este incurajat sa contacteze site-ul la adresa contact@ecolanti.ro ori de c├óte ori observa c─â exist─â o inexactitate ├«n privin╚Ťa datelor sale cu caracter personal sau c─â datele sale cu caracter personal prelucrate de c─âtre eColanti.ro sunt incomplete.

  • Dreptul la ╚Ötergerea datelor

Utilizatorul are dreptul la ╚Ötergerea datelor av├ónd caracter personal. Acest drept nu este un drept absolut, ceea ce ├«nseamn─â c─â legea instituie anumite limit─âri ├«n privin╚Ťa exercit─ârii acestui drept (ÔÇ×dreptul de a fi uitatÔÇ×).

  • Dreptul la restric╚Ťionarea prelucr─ârii datelor

Utilizatorul are dreptul de a ob╚Ťine restric╚Ťionarea prelucr─ârii datelor sale cu caracter personal pe care le colect─âm ╚Öi prelucr─âm, ├«n special ├«n cazul ├«n care contesta exactitatea datelor, ├«n cazul ├«n care prelucrarea datelor este ilegal─â ori ├«n cazul ├«n care prelucrarea acestor date nu mai este necesar─â, potrivit legii.

  • Dreptul de a obiecta

Utilizatorul are dreptul de a obiecta la prelucrarea datelor av├ónd caracter personal de c─âtre noi, ├«n special ├«n cazul ├«n care prelucrarea se realizeaz─â ├«n scopuri de marketing sau din motive legate de situa╚Ťia particular─â ├«n care se afla acesta, caz in care datele acestuia trebuie anonimitate ├«n cel mai scurt timp de la sesizarea obiect─ârii din baza de date a site-ului ╚Öi anonimizarea acestora trebuie confirmata utilizatorului.

  • Dreptul la retragerea consim╚Ť─âm├óntului

Pentru datele cu caracter personal prelucrate pe baza consim╚Ť─âm├óntului, utilizatorul are dreptul de a isi retrage consim╚Ť─âm├óntul in orice moment, la fel de u╚Öor cum l-a ╚Öi acordat ini╚Ťial. Retragerea consim╚Ť─âm├óntului nu va afecta ├«ns─â legalitatea prelucr─ârii datelor pe care am realizat-o ├«nainte de retragerea consim╚Ť─âm├óntului. Dreptul la retragerea consim╚Ť─âm├óntului nu este unul absolut, ceea ce ├«nseamn─â c─â exist─â cazuri ├«n care datele nu vor fi ╚Öterse ca urmare a retragerii consim╚Ť─âm├óntului (de exemplu ├«n cazul ├«n care datele av├ónd caracter personal sunt folosite pentru ca site-ul s─â se conformeze unei obliga╚Ťii legale). Aplicarea retragerii consim╚Ť─âm├óntului se aplica din momentul ├«nregistr─ârii acesteia si operarea retragerii consim╚Ť─âm├óntului se va realiza in maximum 3 zile lucr─âtoare de la ├«nregistrare.

  • Dreptul de a depune o pl├óngere ├«n fa╚Ťa autorit─â╚Ťii competente

Utilizatorul are dreptul de a depune o pl├óngere la Autoritatea Na╚Ťional─â de Supraveghere a Prelucr─ârii Datelor cu Caracter Personal cu referire la aspectele ce privesc prelucrarea datelor cu caracter personal de c─âtre Societatea noastr─â.

  • Procesul decizional automatizat, inclusiv crearea de profiluri ╚Öi dreptul de a solicita ca deciziile bazate pe prelucrarea automat─â a datelor  sau care  afecteaz─â ├«ntr-o m─âsur─â semnificativ─â s─â fie luate de persoane fizice, nu exclusiv de computere

Datele cu caracter personal sunt colectate ╚Öi prelucrate printr-un proces decizional automatizat ├«n vederea personaliz─ârii informa╚Ťiilor ┼či comunic─ârilor comerciale adresare dumneavoastr─â. Procesul decizional automatizat ce implic─â datele de s─ân─âtate are la baz─â consim╚Ť─âm├óntul dumneavoastr─â expres.

├Än cadrul acestor procese datele dumneavoastr─â sunt protejate prin m─âsuri de securizare special─â de tipul cript─ârii datelor ╚Öi securit─â╚Ťii avansate la nivel de server al bazei de date.

Ave╚Ťi dreptul de a solicita modificarea modului ├«n care sunt prelucrate automat datele dumneavoastr─â personale, solicit├ónd verificarea procesului automatizat prin interven╚Ťie uman─â. ├Än acest scop v─â rug─âm s─â ne contacta╚Ťi la adresa de email contact@ecolanti.ro.

5)Exercitarea drepturilor

Pentru ca utilizatorul sa ├«╚Öi poat─â exercita drepturile precizate mai sus, pentru a ne adresa orice ├«ntrebare referitoare la aceste drepturi sau pentru a ne cere l─âmuriri cu privire la oricare dintre prevederile acestei inform─âri, v─â rug─âm s─â ne contacta╚Ťi oric├ónd, utiliz├ónd informa╚Ťiile de contact.

Cum se pot transmite cererile sau pl├óngerile ÔÇô persoana de contact

Pentru a afla mai multe informa╚Ťii cu privire la datele cu caracter personal, cu privire la modul ├«n care datele sunt colectate, prelucrate ╚Öi protejate sau pentru a cere orice l─âmuriri referitoare la cele men╚Ťionate ├«n ace╚Öti Temeri ╚Öi Condi╚Ťii orice utilizator poate contacta la orice moment responsabilul cu protec╚Ťia datelor cu caracter personal din cadrul companiei, adres├óndu-se prin mail la contact@ecolanti.ro